Vaikka tämä ei mikään matkablogi olekkaan, niin laitan tänne kuitenkin pienen jutun Pietarin matkasta.

Se oli siis laivaristeily,  samalla periaatteella kuin Ruotsin risteilyt, eli päivä Pietarissa ja kaksi yötä laivalla.

Laiva oli siisti ja ruoka hyvää ja sitä oli riittävästi. Ohjelma laivalla oli aito venäläinen show. Tosi virkistävän erilainen kun yleensä, monipuolinen ja värikäs.

Pietarissa oli opas ja bussi valmiina odottamassa, ja lähdimme parin tunnin kiertoajelulle. Välillä pysähdyimme kuvaustauoille, ja pieni ruoka-aika oli myös ennen eremitaasiin menoa.

Kaupunki oli todella upea monine kanavineen ja siltoineen, puistot olivat siistejä ja niissä oli paljon ihania kukka istutuksia. Kaikki kultakupoliset kirkot ja muutkin koristeelliset rakennukset, lukemattomat upeat patsaat ja talojen seinillä olevat taulujäljennökset saivat meidät ihastelemaan tuon tuostakin.

Unohdin tietenkin kameran kotiin, joten jouduin turvautumaan puhelimen kehnoon kameraan, mutta laitan tähän muutaman kuvan näytille.

Ne eivät tietenkään näytä siltä mitä se todellisuudessa oli, mutta onhan sentään jotain.

Tässä kuvassa näkyy juuri restauroitu "verikirkko" siinä on monta upeaa erilaista kupolia ja lukematon määrä mosaiikkia.

Tässä kanavasta näkymä samalle kirkolle päin.

Ja tässä oli muistomerkki, jota en valitettavasti muista miksi se on, kun  oli niin paljon tarinoita joita opas kertoi, niin puolet unohtui.

Pietarin kaupungilla oli syntymäpäivä samana päivänä jona olimme siellä, joten siellä oli erilaisia juhlajuttuja ympäri kaupunkia. Hääpareja myöskin näimme siellä ja täällä.

Eremitaasissa kävelimme pari tuntia ja upeata nähtävää vaikka kuinka paljon, kuvia tosin ei ole sieltä yhtään.

Mutta kaikenkaikkiaan Pietari oli niin mieliinpainuva kokemus, että sinne on päästävä uudelleen.